Skip to: Site menu | Main content

ZOEK HET AVONTUUR MET RIKSJA TRAVEL

pagina 2

Landenreizen op je eigen manier via internet.

Laosonline.nlLaosonline.nl
Met links en rechts het oorspronkelijke Thailand en Vietnam en in het noorden het machtige China, ligt Laos verscholen in de groene jungle. Een gedachte aan dit land is vaak lastig te vormen, vanwege de ontbrekende hoogtepunten als Angkor Wat in Cambodja of de Chinese muur in China. Interessant is het land volgens ons zeker. Laos is het groene land van de olifanten waar je twee dagen in de schoenen kan staan van een echte olifantenverzorger. Je reist individueel langs gemoedelijke plaatsen waar je kan slenteren door gezellige straatjes en op de fiets kan stappen voor het onontdekte Laos.

Madagascaronline.nl
Ga je naar Madagascar, dan voeg je een unieke beleving toe aan je reiservaring. Op het eiland dat zo groot is als Frankrijk en de Benelux samen, word je verwend met een biodiversiteit die je nergens anders ter wereld vindt. Hike door tropische jungle, zinderende savanne, langs bizarre rotsformaties en over rode zandpaden. De ene dag krult een kameleon zijn staart om je vinger, de volgende dag omarm je een enorme baobabboom. Kom hiervan bij op één van de palmstranden, want ook die vind je volop op Madagascar. Rijstvelden en riksja’s zorgen voor een vleugje Aziatische charme.

Maleisieonline.nlMaleisieonline.nl
Een reis door Maleisië is een belevenis die je onderdompelt in een mix van culturen en indrukken. Struin over de levendige 'nightmarket' in hartje Kuala Lumpur, dwaal langs koloniale gebouwen, ervaar de echte jungle in één van de nationale parken en reis door de eindeloze theevelden van de Cameron Highlands. Op Borneo sta je ineens oog in oog met Orang-oetans en koppensnellers. Uiteindelijk plof je neer op het witte poederstrand van één van de paradijselijke eilandjes om bij te komen van deze uiteenlopende ervaringen.

Marokkoonline.nlMarokkoonline.nl
Een reis door Marokko is wakker worden in het sprookje van 1001-nacht. Drie uurtjes vliegen en je wandelt een compleet nieuwe wereld binnen die speelt met je zintuigen. Bouw je eigen avontuur. Reis langs de kleurrijke soukhs van Rabat, Meknes en Fes, via de slangenbezweerders in Marrakech op het Djemaa el Fna plein, dwars over het Atlas gebergte, via vruchtbare valleien richting de goudgele zandheuvels van de woestijn om te eindigen in de kronkelende straatjes en de uitgestrekte stranden van lokale vissersdorpjes.

Mexicoonline.nlMexicoonline.nl
Landen van Maya's en Azteken, van koloniale steden, oerwouden en tropische stranden. Zó vol cultuur, natuur, kleur en geur, dat je er weken kunt doorbrengen. De Mexico rondreizen van Mexicoonline.nl en Maya Route reis zijn zó ingedeeld dat de reiziger het "piramide/tempelmoeheid" vermijdt, net als te veel warmte en drukte.

Nieuwzeelandonline.nlNieuwzeelandonline.nl
Nieuw Zeeland is het land van de groene valleien, diepblauwe meren, fjorden, pingu?ns en dolfijnen. Je kunt op je reis door Nieuw Zeeland per eigen auto (of camper) beide eilanden doorkruisen. Je kunt dan slapen in die charmante landelijke huizen waar het land patent op heeft.

Peruonline.nlPeruonline.nl
Ga op zoek naar verloren Inca steden en koninkrijken uit Spaans koloniale tijden en laat je overrompelen door spectaculaire natuur: besneeuwde Andes-toppen, grazende llama's op uitgestrekte hoogvlaktes, het saffierblauwe Titicacameer of het ruige, tropische Amazonewoud. Waar je ook heengaat en wat je ook doet, je zult merken dat Peruanen en Bolivianen huis en hart voor je openstellen en hun nieuwsgierigheid en levenslust werken aanstekelijk. Je krijgt vanzelf dat voor Zuid-Amerika zo kenmerkende Latino-gevoel...

Srilankaonline.nlSrilankaonline.nl
Sri Lanka heet letterlijk vertaald "prachtig eiland". Als je rondrijdt over die kleine wegen dwars door de rijstvelden, langs de palmen, de varens en al die andere tinten groen dan kun je deze naam alleen maar onderschrijven. Sri Lanka is maar net iets groter dan Nederland maar het herbergt zo'n beetje alles wat Azië te bieden heeft. Van vermaarde culturele sites tot nationaal parken met wilde olifanten en krokodillen, van historische steden tot spectaculaire berggebieden. Het heeft een warme en toegankelijke bevolking en uitgestrekte tropische stranden.

Thailandonline.nlThailandonline.nl
Wanneer je op je Thailand reis de eerste ochtend het hotel uitstapt, proef je meteen de sfeer. Overal is er bedrijvigheid en leven. Er zijn veel kleine eetkraampjes met geurende gerechten, enthousiaste tuktuk bestuurders die je ergens heen willen brengen en de eerste winkeltjes zijn alweer open. De mensen stralen een enorme gastvrijheid uit waardoor je je meteen thuis voelt.

USA OnlineBouw je Amerika reis met de bouwstenen van USAonline.nl
Met USA online regisseer je een Amerika reis waarbij je het land ook echt beleeft. Stap je eigen filmset in; slaap tussen de sterren in Hollywood, sjok te paard langs rode rotsen, schuif in het excentrieke Vegas aan voor pokerles en leer lassowerpen op een cowboyranch.

Vietnamonline.nlVietnamonline.nl
Vietnam is een van de mooiste landen van Azië met een grote verscheidenheid aan cultuur, natuur en temperatuur. Het land is oorspronkelijk en heeft een lage levensstandaard. De grote steden ademen het koloniale verleden, het zuiden is zwoel exotisch, het centrale deel historisch en noorden ongerept.

Zuidafrikaonline.nlZuidafrikaonline.nl
Reizen door Zuid Afrika is een groot avontuur, zeker als je het op je eigen individuele manier ontdekt. Je reist namelijk per huurauto of 4x4 van de bush bij het Krugerpark tot aan de Drakensberg, van wijnvelden tot woestijnachtige gebieden. De slogan is niet voor niets: Zuid Afrika: de Wereld in één Land! Een groot deel van onze Zuid-Afrika reizen voert over routes en door gebieden buiten het massatoerisme.

pagina 1 - pagina 2 - pagina 3

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.